Ook in detail moet het kloppen

Voor de inrichting van het buitenterrein is aansluiting gezocht bij de sfeer van de oude binnenstad van Maastricht.

Het meest markante element is de middeleeuwse stadsmuur welke de noordelijke grens van het plangebied vormt. Naast deze stadsmuur ontstaat een nieuwe steeg die gekenmerkt wordt door een plaveisel van oude kinderkoppen.
Het pleintje aan de oude fabrieksschoorsteen, welke onderdeel is van de doorgaande route, wordt bekleed met hergebruikte materialen bestaande uit oude kasseien en gebakken klinkers van de huidige fabriekspanden. Dit plein wordt gesierd door twee knotplatanen waarmee het stenige karakter van deze plek speels onderbroken wordt.

Het ‘groene hof’ is intiemer en vormt de toegang naar de diverse omliggende woningen. Door dit hof te verdelen in kleinere ‘plekjes’ ontstaat er een prettige beleving op menselijke schaal. Deze ‘plekjes’ zijn ruimtelijk met elkaar verbonden waardoor het hof in haar geheel ook gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld gezamenlijke bewonersactiviteiten.
Enkele volwassen knotplatanen en solitaire heesters zorgen voor een groene invulling van het hof. Door de wandelroutes te voorzien van kleinere granieten kinderkopjes en de ‘plekjes’ in halfverharding, wordt de sfeer van een gezellige en karakteristieke gemeenschapstuin geschapen.

De verschillende gebieden in het plan worden met elkaar verweven door lage wintergroene hagen waarbij afstand tussen de woningen en passanten wordt gecreëerd. De hagen  aan het groene hof krijgen een accent met markante stolpen op de hoekpunten.

Belangrijk is dat het aandacht voor detail niet verloren gaat.

De drie toegangen van Looiershof zullen in de nachtelijke uren afgesloten worden door drie poorten met smeedijzeren ornamenten.
En ook ’s avonds zal de sfeer versterkt worden door diverse elementen in het plan aan te lichten. Zo worden grondspots bij de oude stadsmuur, fabrieksschoorsteen en diverse bomen geplaatst.
De meer functionele verlichting wordt door armaturen aan spandraden centraal in de straat, en boven het hof gehangen. Op het binnenplein wordt ook gebruikt gemaakt van gevelverlichting om de looproutes goed maar sfeervol verlicht te krijgen.

In de achtertuinen wordt een uniformiteit gecreëerd in de erfafscheidingen door hier houten schichtschermen te plaatsen die met klimplanten begroeid worden. Privacy wordt hiermee gewaarborgd waarbij een natuurlijke groene afscheiding gevormd wordt. Enkele klimplanten, die middels een geleidesystemen geplaatst worden, zorgen ervoor dat dit groene binnengebied ook in de toekomst een ontspannen sfeer blijft ademen.

Jacques van Leuken



laatste fase verkoop Looiershof

Nog enkele woningen beschikbaar

Looiershof is een oase van rust in hartje Maastricht. Het plan voorziet in een zéér hoge woonkwaliteit. Laat uw woning volledig naar eigen smaak en inzicht afwerken. Geniet dagelijks van de rust, veilig- en beslotenheid van de Looiershof midden in de bruisende stad. Parkeer de auto bij thuiskomst onder uw eigen woning.


Blijf op de hoogte

Schrijf je in en blijf op de hoogte. Vrijblijvend inschrijven en (uitschrijven), wij sturen u een update zodra er meer bekend is. Blijf op de hoogte


Facebook

Like ons op facebook en volg het laatste nieuws.

Actueel

Laatste deel van de 0-vloer of parkeerkelderdek

Vrijdag 9 maart 2018 is het laatste deel van de 0-vloer of parkeerkelderdek voorzien van 673 m3 beton.

Lees verder
Overzicht nieuws

Contact

Wilt u meer informatie? Kunt u hiervoor het contactformulier gebruiken.

Marinus & Partners
Roger Henquet & Jan Joost Schols
Sint Hubertuslaan 4
6211 KD Maastricht
043 - 325 22 44
info@marinusenpartners.nl