Maastricht

Maastricht heeft iets magisch over zich. De stad wordt omsloten door het Limburgse heuvellandschap en doorsneden door de Maas. De levendige cultuur, tezamen met de historische bebouwing die door de eeuwen heen is gevormd, maken Maastricht tot een sfeervolle leefomgeving.

Het centrum is compact en overzichtelijk. Grote delen zijn voetgangersgebied en de meeste voorzieningen zijn op loopafstand. Maastricht beschikt naast de sterk vertegenwoordigde horeca ook over een uitgebreid winkelaanbod, academisch ziekenhuis, vooraanstaande universiteit, prachtige groenvoorzieningen en een uitstekende ligging ten opzichte van vliegvelden en omliggende grote steden als Heerlen, Luik, Brussel, Düsseldorf en Keulen. Alles binnen handbereik, zowel binnen als buiten de stad.


Midden in het Jekerkwartier

Ligging

De historische wijk het Jekerkwartier ligt in het zuidelijk deel van het stadscentrum van Maastricht en wordt begrensd door de Binnenstad en het stadspark. De wijk ontleent haar naam aan het riviertje de Jeker dat door de wijk stroomt en in de Maas uitmondt. Het was van oorsprong een laag gelegen gebied met een aantal vertakkingen van de Jeker, die later het stratenplan en de bouwblokken hebben bepaald.
Vandaag zijn de kunst- en antiekzaken, interieur en designwinkels, de culinaire en gastronomische winkels met ambachtelijke streekgerechten en de bijzondere cafés en restaurants kenmerkend voor de wijk.
In het hart ervan verrijst het karakteristieke woonplan de Looiershof.


Aansluiten bij je omgeving

‘Het verleden is hier aanwezig in verschillende vormen en vertaald in moderne kwaliteiten van wonen. Zo is onder meer de buitenbeleving belangrijk, welke in een vroegtijdig stadium geïntegreerd is in de hoofdstructuur.  
Vertoeven op het pleintje onder de grote boom, de vele groene hagen door het plan, het zichtbaar zijn van oude historische elementen met hardstenen dorpels, klassieke plaveisels, aangelicht met karakteristieke verlichting, zijn allen elementen die bijdragen aan de beleving.
Alle gebruikte materialen hebben historie of zijn gerelateerd aan de kwaliteiten van het Jekerkwartier. Wij zijn er van overtuigd dat men hier kan wonen en leven zoals het bedoeld is! Een aantrekkelijke en veilige ambiance met hoge kwaliteit in een oase van rust op een van de mooiste plekken in het hart van Maastricht.’
 
Alexander Smeets & Arthur Wuts,
de architecten


Groen en rust als pijlers

Voor de inrichting van het buitenterrein is aansluiting gezocht bij de sfeer van de oude binnenstad van Maastricht.
Het meest markante element is de middeleeuwse stadsmuur die de noordelijke grens van het plangebied vormt. Het pleintje aan de oude fabrieksschoorsteen, onderdeel van de doorgaande route, wordt bekleed met hergebruikte materialen zoals oude kasseien en gebakken klinkers van de huidige fabriekspanden. De intieme ‘groene hof’ vormt de toegang naar de diverse omliggende woningen en kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld gezamenlijke bewonersactiviteiten.

De verschillende pleintjes in het plan worden met elkaar verweven door lage wintergroene hagen waarbij afstand tussen de woningen en passanten wordt gecreëerd. De drie toegangen van de Looiershof zullen in de nachtelijke uren afgesloten worden door drie poorten met smeedijzeren ornamenten. ’s Avonds worden diverse elementen in het plan sfeervol aangelicht.
 
In de achtertuinen wordt een uniformiteit gecreëerd en de privacy gewaarborgd door in de erfafscheidingen houten schichtschermen te plaatsen die met klimplanten begroeid worden. Zo blijft het groene binnen gebied ook in de toekomst een ontspannen sfeer ademen.

Jacques van Leuken,
de landschapsarchitect


Genieten van het leven, in de ruimste zin van het woord

Een herontwikkeling op een kwetsbare locatie als deze vraagt om een weloverwogen aanpak. De visie om stadvilla’s en appartementen te realiseren in de stijlvolle romantiek van het Jekerkwartier, waarbij de nostalgie naar een rijk industrieel verleden niet verloren gaat, is daarbij het uitgangspunt geweest.

Het plan voorziet in een zéér hoge woonkwaliteit. Toekomstige bewoners zullen dagelijks kunnen genieten van de rust, veilig- en beslotenheid van de Looiershof midden in de bruisende stad met de mogelijkheid om onder je eigen huis te parkeren. Maar misschien nog belangrijker; er is volledige vrijheid om de woning of het appartement naar eigen smaak en inzicht af te werken. Wonen in Looiershof is genieten van het leven in de ruimste zin van het woord.

Focus International Real Estate,
de ontwikkelaar

laatste fase verkoop Looiershof

Nog enkele woningen beschikbaar

Looiershof is een oase van rust in hartje Maastricht. Het plan voorziet in een zéér hoge woonkwaliteit. Laat uw woning volledig naar eigen smaak en inzicht afwerken. Geniet dagelijks van de rust, veilig- en beslotenheid van de Looiershof midden in de bruisende stad. Parkeer de auto bij thuiskomst onder uw eigen woning.


Blijf op de hoogte

Schrijf je in en blijf op de hoogte. Vrijblijvend inschrijven en (uitschrijven), wij sturen u een update zodra er meer bekend is. Blijf op de hoogte


Facebook

Like ons op facebook en volg het laatste nieuws.

Actueel

Voortgang Project Looiershof juni 2019

Blok C en B dak en gevels gereed. Afbouw gestart Blok A daken gereed. Aansluitend voegwerk en afbouw. Achtergevel t.h.v. Grote Looierstraat 18 gereed.

Lees verder
Overzicht nieuws

Contact

Wilt u meer informatie? Kunt u hiervoor het contactformulier gebruiken.

Focus Real Estate
Ilse Staals
Parklaan 48 te Eindhoven
Postbus 315 
5600 AH Eindhoven
040 - 233 3925
info@looiershof.com