Voormalige vermicellifabriek

De Vermicelli- & Macaronifabriek Jos Bauduin was een pastafabriek en familiebedrijf in het centrum van Maastricht.
In de stad waren in de negentiende eeuw meerdere vermicelli-fabrikanten gevestigd. De oudste was waarschijnlijk Maastrichtsche Vermicelli- en Macaronifabriek v/h Pagnier fils & Co., die bestond van 1840 tot 1967.

Daarnaast was er de Firma Chs. Fles, gelegen aan de Grote Looiersstraat 22. Die fabriek werd in 1903 door de Maastrichtse burgemeester Petrus Bauduin overgenomen. Hij voerde de productie van vermicelli op en zijn opvolger Jos Bauduin breidde uit met de productie van macaroni en spaghetti. De eigen merken “Stella”, “Lions Brand”, “Bauduin’s Vermicelli” en “San Lorenzo” werden in de loop der jaren belangrijke merken. Tot in 1993 heeft de fabriek onder leiding van de directeuren Herbert C.G. Bauduin en Edmond V.P.C. Bauduin geproduceerd.

In 1993 besloten de gebroeders Bauduin de productie te staken, maar de fabriek bleef nog jaren bestaan.

De plaatselijke politiek wilde het fabrieksterrein graag gebruiken voor sociale woningbouw. Een jarenlange procedure hield die bouw echter tegen. Het terrein met fabriekshallen, en de merkwaardige vierkante schoorsteen uit 1857, aan de Grote Looierstraat in het Jekerkwartier is tot 2013 in eigendom van de erven Bauduin geweest.

laatste fase verkoop Looiershof

Nog enkele woningen beschikbaar

Looiershof is een oase van rust in hartje Maastricht. Het plan voorziet in een zéér hoge woonkwaliteit. Laat uw woning volledig naar eigen smaak en inzicht afwerken. Geniet dagelijks van de rust, veilig- en beslotenheid van de Looiershof midden in de bruisende stad. Parkeer de auto bij thuiskomst onder uw eigen woning.


Blijf op de hoogte

Schrijf je in en blijf op de hoogte. Vrijblijvend inschrijven en (uitschrijven), wij sturen u een update zodra er meer bekend is. Blijf op de hoogte


Facebook

Like ons op facebook en volg het laatste nieuws.

Actueel

Voortgang Project Looiershof juni 2019

Blok C en B dak en gevels gereed. Afbouw gestart Blok A daken gereed. Aansluitend voegwerk en afbouw. Achtergevel t.h.v. Grote Looierstraat 18 gereed.

Lees verder
Overzicht nieuws

Contact

Wilt u meer informatie? Kunt u hiervoor het contactformulier gebruiken.

Focus Real Estate
Ilse Staals
Parklaan 48 te Eindhoven
Postbus 315 
5600 AH Eindhoven
040 - 233 3925
info@looiershof.com